برنج هاشمی قطعا جزو بهترین برنج هایی هستند که در شالیزارهای شمال ایران کشت و برداشت میشود و به دلیل کیفیت به شدت زیاد آن، تقاضاهای زیادی را از سراسر جهان دارد؛ همین موضوع باعث شده تا مباحثی مثل صادرات برنج هاشمی هم به میان بیاید.

صادر کردن برنج هاشمی به کشورهای همسایه، میتواند دغدغه و چالش های زیادی را به همراه داشته باشند و حتی شاید این چالش ها برای هر کشور، با هر کشور دیگر هم متفاوت باشد. برای همین در ادامه قصد داریم تا اطلاعات کافی درباره صادرات برنج های اعلاء هاشمی را به شما ارائه دهیم.

مراحل صادرات برنج هاشمی چگونه است؟

مراحل صادرات برنج هاشمی چگونه است؟

در مرحله اول باید بدانید که ما در سایت خرید برنج، یک خرده فروش هستیم و یکی از فعالیت های سایت ما هم مربوط به خرید برنج هاشمی میشود. ما دوستانی در این حوزه داریم که علاوه بر خرده و عمده فروشی، در زمینه صادرات برنج ها هم فعالیت میکنند و اطلاعاتی که در ادامه به شما درباره مراحل صادرات برنج ها ارائه میدهیم، مربوط به اطلاعاتی است که از این دوستان گرامی به دست آمده.

1. بازار هدف را بشناسید

وقتی که شما بازار هدف را نشناسید، انتظار دارید که بتوانید در زمینه صادرات هم موفق باشید؟ شناخت بازار هدف، یعنی اینکه شما بدانید کشوری که برای صادر کردن برنج هاشمی، آن را انتخاب کردید، آیا اصلا برنج هاشمی را دوست دارد؟ یا اصلا با قوانین و مقررات واردات در این کشورها آشنا هستید؟ اصلا میدانید که رقبای شما در این زمینه، چه کسانی هستند؟

آشنا نبودن با بازار هدف، هیچ چیزی جز ضرر را برای شما به همراه ندارد. پس قبل از اینکه سرمایه خودتان را نابود کنید، ابتدا بازار هدف کشور مدنظر خودتان برای صادرات را کاملا مورد بررسی قرار دهید. حتی اگر شده، به این کشور سفر کنید تا همه اطلاعاتی که نیاز دارید را به دست بیاورید.

2. نوع برنج هاشمی را انتخاب کنید

اکثریت فکر میکنند که برنج های هاشمی دارای انواع مختلفی نیستند؛ البته اکثر تقاضا، مربوط به همان برنج هاشمی است؛ ولی تعداد قابل توجهی از انواع برنج هاشمی وجود دارد که هر کدام از آنها هم ویژگی، مزایا، معایب و قیمت های متفاوتی نسبت به دیگری دارد.

انتخاب نوع برنج هاشمی هم مربوط به شناخت بازار هدف میشود. برای مثال اگر وضعیت اقتصادی در کشور مدنظر شما برای صادرات برنج هاشمی مناسب نباشد، قاعدتا نمیتوان نوعی از برنج هاشمی را انتخاب کرد که قیمت زیادی دارد. البته شما بعد از اینکه بازار هدف را شناسایی کردید، به خوبی هم میدانید که باید چه نوع از برنج هاشمی را برای صادرات انتخاب کنید.

3. آشنایی با قوانین و مقررات صادرات

طبق توضیحاتی که در بالاتر به شما ارائه دادیم، هر کشوری شرایط مخصوص به خودش را برای صادرات و واردات دارد. برای همین اگر قصد دارید که از یک کشور، یک محصول را به کشور دیگری صادر کنید، باید به خوبی با قوانین صادرات و واردات این دو کشور آشنا باشید.

یادتان باشد که یک اشتباه در عدم آشنایی با قوانین صادرات و واردات، میتواند ضررهای مالی زیادی را برای شما به همراه داشته باشد؛ پس به سادگی از کنار این موضوع عبور نکنید.

4. بازاریابی کنید

به جای اینکه برنج را ببرید و سپس به دنبال گرفتن سفارش باشید، سفارش بگیرید و برنج را صادر کنید. اصلا اصول صادرات هم به همین صورت است.

شرکت های زیادی در کشورهای مختلفی هستند که در زمینه توزیع برنج فعالیت میکنند. شما میتوانید با این شرکت ها تماس بگیرید و برنج های هاشمی خودتان را پرزنت کنید.

البته اینطور نیست که فقط بتوانید به این شرکت های توزیع کننده بفروشید. شما میتوانید از شرکت های مختلف، کارخانه های مختلف، ارگان ها و … سفارش بگیرید.

5. مذاکره کنید

  • آیا شرایط حمل و نقل را با مشتری در میان گذاشتید؟
  • آیا قرارداد بستید؟
  • آیا درباره شرایط پرداخت با یکدیگر صحبت کردید؟
  • و …

این سوالات، یکسری از سوالاتی است که شما باید با مشتریان خودتان در میان بگذارید و تا یک جواب کامل و قاطع از آنها نگرفتید، اصلا نباید برای صادرات برنج هاشمی اقدام کنید.

6. برنج هاشمی را تهیه کنید

حالا که همه مراحل قبلی را با موفقیت طی کردید، باید طبق سفارش مشتری، برنج های هاشمی آنها را برای صادرات آماده کنید. شما میتوانید برنج های مورد نیاز را از کشاورز یا کارخانه های شالیکوبی خریداری کنید.

البته برای صادرات، شما قطعا نیاز به تناژ بالا دارید؛ برای همین بهتر است قبل از اینکه به سراغ مذاکره بروید، ایده خودتان را با چندین کشاورز و مدیر کارخانه شالیکوبی درمیان بگذارید و به آنها بگویید که آیا حاضر به فروش برنج با فلان کیلو به شما هستند یا نه؟!

اینطوری حداقل خیال شما از سمت چندین تامین کننده راحت میشود و در زمان تهیه محصول، با مشکل خاصی مواجه نمیشوید.

7. بسته بندی درست و بهداشتی

قاعدتا در طی مذاکره برای صادرات برنج هاشمی، با مشتریان درباره نوع بسته بندی برنج ها هم صحبت کردید. بسته بندی ها باید کاملا درست، اصولی و بهداشتی باشند. همچنین یادتان باشد که برنج ها قرار است مسیر طولانی را طی کنند تا به مقصد برسند. پس باید همه نکات لازم برای حفظ کیفیت برنج رعایت شود.

اینکه بسته بندی برنج ها پارچه ای باشد یا نخ پلاستیکی و اینکه در چه وزن هایی بسته بندی شود، بستگی به شرایط مذاکره و البته قوانین صادرات و واردات کشورها دارد.

8. اخذ مجوز لازم

در بالا گفتیم که هر کشوری برای صادرات و واردات، قوانین خاص خودش را دارد که یکی از این قوانین، اخذ مجوزهای لازم است. این بخش به حدی مهم بوده که تصمیم گرفتیم برای اینکه بهتر در ذهن شما حک شود، جداگانه درباره آن صحبت کنیم.

از یکسری سازمان ها مثل سازمان جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و … باید مجوزهای لازم را برای صادرات بگیرید.

9. انتخاب روش حمل و نقل

حالا نوبت به بحث درباره حمل و نقل برنج هاشمی در صادرات میشود؛ روش های مختلفی به مانند هوایی، زمینی، دریایی، ریلی و … برای حمل و نقل به جهت صادرات برنج های هاشمی وجود دارد. ولی باید بدانید که هر کدام از این روش ها، هزینه خاص خودشان را دارند و زمان رسیدن به مقصد آنها هم با یکدیگر متفاوت است.

پس این موارد را ابتدا بررسی کنید و سپس بهترین روش حمل و نقل را انتخاب کنید. البته یادتان باشد که انتخاب روش حمل و نقل باید با مشورت با مشتری انجام شود.

10. بیمه کردن محموله

اتفاق هیچوقت خبر نمیکند! هر لحظه ممکن است که یکسری مشکلات عجیب و غریب سر راه صادرات برنج هاشمی برای شما رخ بدهد. پس بهتر است که محض اطمینان، محموله خودتان را بیمه کنید تا از هر گونه ضرر و زیان به محموله، جلوگیری کنید.

11. انجام تشریفات گمرکی

گمرک هم خودش دردسرهای خاص خودش را دارد که شاید مدتی هم وقت شما را بگیرد. بهتر است که ابتدا از افرادی که در این زمینه تجربه دارند، کمک بگیرید تا بهترین راهنمایی را برای انجام تشریفات گمرکی را به شما ارائه بدهند.

12. ارائه مدرک

این بخش از ارائه مدرک، مربوط به زمانی است که محموله شما به کشور مقصد رسیده. در اینجا شما باید یکسری مدارکی مثل فاکتور، گواهینامه بهداشتی، مجوزهای صادراتی و … را به گمرک ارائه دهید.

13. پرداخت عوارض و مالیات

شغل صادرات برنج هاشمی هم از پرداخت عوارض و مالیات در امان نیست! عوارض و مالیات در همان گمرک باید پرداخت شود.

عوارض و مالیات در کشورهای مختلف و همچنین در شرایط مختلف، میتواند متفاوت باشد. پس بهتر است که قبل از اینکه یهویی متوجه مالیات شوید، از قبل درباره آن تحقیق کنید. چون شاید عوارض و مالیات، فراتر از چیزی باشد که فکر میکردید و ضرر مالی بدی را تجربه کنید.

14. حمل و نقل داخلی

حالا که همه مراحل را به درستی انجام دادید، نوبت به حمل و نقل برنج های هاشمی از گمرک به محل مورد نظر خریدار است. اینجا دیگر شما یا باید خودتان یک وسیله حمل و نقلی برای حمل محموله پیدا کنید یا طبق شرایط و مذاکره، از خریدار بخواهید که یک ماشین برای حمل و نقل محموله برای شما بفرستد.

سود صادرات برنج هاشمی چقدر است؟

سود صادرات برنج هاشمی چقدر است؟

اینکه صادرات برنج هاشمی در صورت آشنایی با قلق های صادرات میتواند سود زیادی داشته باشد که هیچ شکی در آن نیست! ولی باز هم نمیتوان هیچ عدد ثابتی را به عنوان سود صادرات برنج های هاشمی اعلام کرد. چون عوامل خیلی مختلفی وجود دارند که به صورت مستقیم بر روی میزان سود شما تاثیر میگذارد.

  • بازار هدف: فرض کنید که یک بازار هدفی را انتخاب کنید که تقاضا زیادی داشته باشد و از سمت دیگر هم رقابت کمی وجود داشته باشد. اینجا قطعا میتواند سود بیشتری برای شما داشته باشد و برعکس آن هم باعث سود کمتر میشود.
  • کیفیت برنج: کیفیت برنج های هاشمی، تاثیر مستقیمی بر روی قیمت برنج های هاشمی دارد. با همین یک جمله، میتوان گفت که هر چقدر کیفیت بیشتر باشد، قیمت هم بیشتر است و قاعدتا سود هم میتواند بیشتر باشد.
  • کاهش هزینه اضافی: قطعا اگر شما در این حوزه تازه کار باشید، یکسری اشتباهاتی هم دارید که باعث به وجود آمدن یکسری هزینه های اضافی میشود. به مرور زمان که متوجه هزینه های اضافی شوید و آنها را حذف کنید، سود شما هم بیشتر میشود. یا اگر عجله دارید، میتوانید از تجربه دیگران در این زمینه استفاده کنید.

هزینه صادرات برنج های هاشمی چقدر است؟

هزینه صادرات برنج های هاشمی چقدر است؟

در بالا گفتیم که سود برنج های هاشمی در بحث صادرات، میتواند بنا به دلایل مختلفی، متفاوت باشد. همین موضوع درباره هزینه صادرات هم صدق میکند. ولی برای اینکه بهتر متوجه این موضوع شوید، در ادامه یک لیستی از عواملی که بر روی هزینه صادرات برنج هاشمی تاثیر میگذارد را به شما معرفی میکنیم:

  • قیمت خرید برنج: قطعا اگر خودتان تولید کننده نباشید، باید این برنج ها را از کشاورزان یا صاحبان کارخانه شالیکوبی بخرید. قیمت هر فروشنده ای هم میتواند باز بنا به دلایل مختلف، با فروشنده های دیگر متفاوت باشد.
  • هزینه های حمل نقل: حمل و نقل برنج های هاشمی و بنا به نوع حمل و نقل، مسافت حمل و نقل و … میتواند هزینه های متفاوتی را به همراه داشته باشد.
  • هزینه های بسته بندی: روش های مختلفی برای بسته بندی کردن برنج ها وجود دارد که هر کدام از این روش ها هم بر روی هزینه های صادرات، تاثیر گذار است. برای مثال، قیمت بسته بندی های پارچه ای با قیمت بسته بندی های نخ پلاستیکی متفاوت است.
  • هزینه های اخذ مجوز: دریافت یکسری مجوزها مثل کارت بازرگانی، گواهی نامه قرنطینه گیاهی و … همگی یکسری هزینه هایی را برای شما به همراه دارد.

مدارک لازم برای صادرات برنج

طبق توضیحات بالا، باید متوجه شده باشید که برای صادرات برنج ها، شما نیاز به یکسری مدارک دارید که حالا این مدارک ها میتواند نسبت به نوع محصول، کشور مقصد و … متفاوت باشد. در ادامه، چند نمونه از مدارک لازم برای صادرات برنج را معرفی میکنیم:

  • کارت بازرگانی: اگر شما قصد هرگونه فعالیت صادراتی و وارداتی را دارید، باید کارت بازرگانی هم داشته باشید.
  • پروانه بهره برداری: اگر شما به عنوان صادر کننده برنج، تولید کننده برنج هم هستید، باید یک پروانه بهره داری از وزارت جهاد کشاورزی اخذ کنید.
  • گواهی ارزش افزوده: صادرکننده برنج هاشمی باید برای محصولات صادراتی خودش، یک گواهی ارزش افزوده از سازمان امور مالیاتی دریافت کند.
  • سند هویتی: منظور ما از سند هویتی، همان ارائه کپی برابر اصل مدارکی مثل کارت ملی و شناسنامه است.
  • گواهینامه قرنطینه گیاهی: گواهینامه قرنطینه گیاهی، مربوط به محصول شما میشود. این گواهینامه را باید از سازمان حفظ نباتات کشور برای نشان دادن سلامت محصول و عاری بودن برنج از آفات و بیماری های گیاهی اخذ کنید.

طبق توضیحات خط اول، شاید مدارک بیشتر و حتی کمتری برای اینکه برنج هاشمی را صادر کنید، نیاز داشته باشید؛ پس اگر قصد اخذ مدارک برای صادرات برنج را دارید، فقط به اطلاعات سایت ما بسنده نکنید و همچنان تحقیقات خودتان را ادامه دهید.

چه روش هایی برای حمل و نقل برنج هاشمی به کشور مقصد وجود دارد؟

چه روش هایی برای حمل و نقل برنج هاشمی به کشور مقصد وجود دارد؟
  • حمل و نقل دریایی: شاید مناسب ترین روش برای صادر کردن برنج ها هاشمی در تناژ بالا باشد و حتی ارزان هم هست. ولی زمان زیادی را صرف میکند تا به مقصد برسد. همچنین نیاز است که مبدا و مقصد، مجهز به بندر باشد.
  • حمل و نقل زمینی: مناسب ترین گزینه برای مسافت های کوتاه و متوسط است. ولی از روش دریایی گرانتر است.
  • حمل و نقل هوایی: سریعترین روش برای صادر کردن برنج هاشمی است. ولی گران است و وزن های زیاد را نمیتوان با آن حمل کرد.

در این بخش ما سه روش برای حمل و نقل برنج های هاشمی برای صادرات را معرفی کردیم که مزایا و معایب هر کدام را هم توضیح دادیم. حالا شما طبق شرایط خودتان، میتوانید بهترین نوع روش حمل و نقل را انتخاب کنید.

چگونه می توان از قوانین و مقررات مربوط به صادرات برنج هاشمی در کشور مقصد مطلع شد؟

قطعا روش های زیادی وجود دارد و حتی شاید یکسری روش هایی هم باشد که فقط در نزد تاجران نمونه برنج های هاشمی باشد و آن را به کسی نگفته باشند. ولی یکسری روش های پیش پا افتاده هم وجود دارد که اتفاقا خیلی هم کاربردی هستند. در ادامه این روش ها را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید از آنها برای مطلع شدن از قوانین و مقررات کشور مقصد استفاده کنید.

  • مراجعه به وب سایت سفارت یا کنسولگری کشور مقصد در کشور مبدا: معمولا همیشه اطلاعات مربوط به صادرات و واردات، در سایت های سفارتخانه و کنسولگری ها وجود دارد.
  • تماس با سفارت یا کنسولگری کشور مقصد در کشور مبدا: حالا در بعضی از مواقع، شاید این اطلاعات را در سایت خودشان درج نکنند یا اصلا درج هم کردند؛ ولی شما ترجیح میدهید که با آنها تماس بگیرید و سوالات خودتان را از آنها بپرسید و در لحظه هم جواب بگیرید.
  • استفاده از خدمات شرکت های حمل و نقل بین المللی: این شرکت ها معمولا همیشه در حال صادرات و واردات کالاها در کشورهای مختلف هستند؛ پس قاعدتا باید اطلاعات کافی درباره مقررات صادرات کشورهای مختلف را هم داشته باشند.
  • استفاده از خدمات مشاوران صادرات: یکسری افراد هم هستند که به دلیل تجربه بالایی که در بحث صادرات دارند، در این زمینه مشاوره ارائه میدهند؛ شما میتوانید یک وقت مشاوره را از این افراد رزرو کنید و سوالات خودتان را بپرسید.

چه خطرات و چالش هایی در صادرات برنج هاشمی وجود دارد؟

چه خطرات و چالش هایی در صادرات برنج هاشمی وجود دارد؟

آشنا بودن با خطرات و چالش ها در صادرات برنج هاشمی، صرفا از این دید خوب است که بتوانید یک برنامه ای برای اینکه این خطرات گریبان گیر شما نشود داشته باشید. اگر بخواهید از این خطرات و چالش ها بترسید، اصلا به سراغ صادرات برنج ها نروید. چون دیر یا زود، این خطرات و چالش ها به سراغ شما می آیند.

  • رقابت: قطعا باید انتظار رقابت در بازار جهانی را داشته باشید. بخشی از بازاریابی های شما، شاید با افرادی باشد که همین الان در حال وارد کردن برنج هستند و شما باید آنها را قانع کنید که از شما بخرند. نه از صادر کننده دیگری.
  • نوسانات قیمت: دیگر همه ما با نوسانات قیمت برنج ها در بازار ایران آشنا هستیم. پس اگر قصد صادرات دارید، باید کاملا حواستان به نوسانات قیمت هم باشد که مبادا ضرر کنید.
  • موانع تجاری: یکسری موانع تجاری در یکسری از کشورها وجود دارد که رفع آنها، یکسری هزینه هایی را برای شما در بر دارد. این موضوع میتواند بر روی سود نهایی از صادرات برنج های هاشمی، تاثیر منفی بگذارد.
  • خطرات حمل و نقل: حادثه خبر نمیکند! هر لحظه که محصول شما در حال ارسال به مبدا است، ممکن است که یک مشکلی برای وسیله حمل و رخ بدهد.
  • خطرات سیاسی: مشکلات و بی ثباتی سیاسی میتواند بر روی تصمیم کشور مقصد به جهت وارد کردن کالا، تاثیر منفی بگذارد و حتی شاید کل برنامه شما هم از بین برود.
  • و …

جمع بندی

صادرات برنج هاشمی واقعا کار آسانی نیست و شاید نیازمند چندین ماه تحقیق و مطالعه در این زمینه باشد تا درنهایت بفهمید که آیا واقعا امکانش وجود دارد که وارد این حوزه شوید یا نه! ما در این پست، صرفا یکسری اطلاعات ساده را در اختیار شما قرار دادیم و از آنجایی که صادر کننده نیستیم (فعلا)، اطلاعات تخصصی در این زمینه را نداریم.

امیدواریم که این پست برای شما مفید واقع شده باشد. اگر هر سوالی درباره این پست داشتید، میتوانید از قسمت کامنتها برای ما ارسال کنید.

author-avatar

درباره ابوالفضل قلی نژاد

من ابوالفضل هستم و بیش از 5 ساله که در زمینه سئو فعالیت میکنم. در حال حاضر، سایت خرید برنج یکی از پروژه هایی است که مسئولیت سئوش رو به عهده دارم. امیدوارم که تجربه خوبی از این سایت داشته باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *